Ikkes « Dispuut Ikkes

Ikkes

De kortste naam de grootste faam

Ikkes is een gemengd dispuut en is gelieerd aan studentenvereniging SSRA. We borrelen op maandag, we doen een activiteit op donderdag om vervolgens op Pylades onze voetjes van de vloer te laten gaan. We staan niet links in de bar niet rechts in de bar, we lopen recht naar de tap toe.

Geschiedenis

Ikkes, dispuut der SSRA, is officieel opgericht op 14 oktober 1992. Ikkes is ontstaan omdat er destijds (1992) vanuit SSRA behoefte was om nieuwe disputen op te richten. De aanwas van nieuwe leden was te groot en er moest een nieuw dispuut komen en een bestaand dispuut moest worden opgevuld.
‘Ikkes’ is een democratisch gekozen naam en vermoedelijk betekende dit “verkeerd” in het hebreeuws, althans dit dachten de oprichters, wat Ikkes nu daadwerkelijk betekent is niet meer in het hebreeuws terug te vinden. Enfin Ikkes wilde gewoon iets anders zijn.
Het logo (Calimero) lag met de oprichting voor een klein dispuut voor de hand: “Ikkes klein en u is groot..” zoals Calimero altijd zegt, daarnaast is Calimero een mooi symbool voor een jong dispuut, net uit het ei met nog een eierdop op het hoofd.

2000-nu

Inmiddels is Ikkes niet meer klein te noemen en is het dispuut gegroeid naar een middelgroot dispuut (met circa 20 actieve leden), en met een reunistenbestand van 81 reunisten.
Uiteraard doen deze cijfers totaal niet ter zake. Van de vele leden die Ikkes ieder jaar weer mocht bijschrijven is er uiteindelijk maar een gereduceerd deel dat de tand des tijd doorstaat en met recht het logo van Ikkes op zijn linkerbil, rechter schouderblad of beide kuiten mag tatoeëren, voor wie in het illustere rijtje met Ikkesianen en Ikkes-reünisten terecht wil komen, moet van goede huize moet komen. Wat Ikkes tot Ikkes maakt is niet omdat we toevallig allemaal van hockey of voetbal houden. Niet omdat iedereen dezelfde muzieksmaak heeft. Niet omdat ze toevallig graag met dezelfde stropdas om op Py willen staan. Niet omdat ze toevallig allemaal het boek van één of andere geflipte Russische schrijver hebben gelezen.

Nee, gewoon omdat Calimero het zo gewild zou hebben.

Amen.

Activiteiten
Ikkes organiseert 2 activiteiten binnen SSRA, de beruchte dodentocht die menig topsporter niet overleeft en de Amsterdamse Stefstuntpiloot Kampioenschappen (ASK). Daarnaast gaan we twee keer op weekend, waar we veel maar dan ook echt veel eieren consumeren, gaan we op wintersport, bezoeken we afterparties, kofiedates en natuurlijk de ACTION.

Liederen
Natuurlijk hebben wij als illuster oke misschien iets minder oratorisch dispuut ook fancydancy liederen:

Dispuutslied
ALS Ikkes zich op Py bevindt,
dan zie je dat al snel
We zingen voor geen meter,
al drinken we die wel
Wanneer we zijn geboren,
dat weten we niet meer
Dat is ook niet belangrijk,
we gaan nu als een speer
Waarheen leidt de weg van Ikkes,
die brengt ons heel veel bier
en op zo´n avond geeft dat ons heel veel plezier
Ikkes, Ikkes,
Ikkes, Ikkes
De kortste naam,
de grootste faam,
Ikkes zal het langst bestaan

Tieten Bier
Alle disputen zijn kut behalve Ikkes
Tieten bier, helikopter tieten bier
BV dat zijn proleten,
Ferdi is een nerd
Quidado is vergeten
en Matexa krijgt een beurt
pampampam
Alle disputen zijn kut behalve Ikkes
Tieten bier, helikopter tieten bier
Semper slappe hap,
Furiosus wat een grap
Medicus gaat dood
en Ikkes die genoot
pampampam
Alle disputen zijn kut behalve Ikkes
Tieten bier, helikopter tieten bier
Calimero (Calimero),
Calimero (Calimero),
Calimero is zo mooi (Is zo mooi)

Commissies
Ikkes kent vele commissies, waar we als een stelletje bazen ruleren,elk jaar gaat iedere ikkesiaan weer voor de beroemde titel ikkesiaan van het jaar. Zo hebben we een tradicie, weeccie,uitsmijtercie,wintersportcie,webcie, carnavalcie,sterkcie,accie,acquisitie,het GOP,zondagmiddagliedcie en andere talloze commissies
Ikkesiaan van het jaar

traditie

weekend

dispuutsblad de uitsmijter

3e lustrumreis

wintersport

Geef een reactie

Dispuut Ikkes, onderdeel van studenten en gezelligheidsvereniging SSRA te Amsterdam